U Brodosplitu isporučen tanker za švedskog naručitelja

Bez autora
Oct 06 2010

Brodosplit je danas isporučio tanker za prijevoz sirove nafte i naftnih prerađevina u ledenim područjima švedskom naručitelju tvrtki Cocordia Maritime. Tanker, duljine 183 metra, širine 40 metara, visine 17,9 metara i nosivosti 65.056 tona, treći je brod iz P-MAX programa od četiri broda koje je, u sadašnjoj seriji, splitsko brodogradilište ugovorilo za tog švedskog naručitelja. To je ujedno deveti tanker koji je splitsko brodogradilište od 2005. godine isporučilo toj kompaniji. Među devet tankera, što ih je Brodosplit do sada predao švedskoj tvrtki Concordia Maritime, su i tri koja su dobila ugledna međunarodna priznanja kao najznačajniji brodovi u godinama svoje proizvodnje.

U Brodosplitu isporučen tanker za švedskog naručiteljaBrodosplit je danas isporučio tanker za prijevoz sirove nafte i naftnih prerađevina u ledenim područjima švedskom naručitelju tvrtki Cocordia Maritime.

Tanker, duljine 183 metra, širine 40 metara, visine 17,9 metara i nosivosti 65.056 tona, treći je brod iz P-MAX programa od četiri broda koje je, u sadašnjoj seriji, splitsko brodogradilište ugovorilo za tog švedskog naručitelja. To je ujedno deveti tanker koji je splitsko brodogradilište od 2005. godine isporučilo toj kompaniji, priopćila je Brodosplitova služba za odnose s javnošću.

Pritom se napominje kako su među devet tankera, što ih Brodosplit do sada predao švedskoj tvrtki Concordia Maritime, i tri koja su dobila ugledna međunarodna priznanja kao najznačajniji brodovi u godinama svoje proizvodnje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik